tiistai 11. lokakuuta 2011

Saumuri ongelmia

Laitan tännekin nämä ongelmakimput..! Osaisiko joku auttaa mitä lankaa minun pitäisi kiristää saumurissani /tai mitä ylipäätään minun tulisi tehdä, jotta saisin napakkaa ommelta? 


 Jos ompeleen reunasta vähänkin vetää, niin ommel lähtee "löysälle" .Ei kai se kuitenkaan ole tarkoitus? Tällä hetkellä on perussäädöt koneessa. Kyseessä on 4-lankainen simultaanitikki. Kangas on Myllymuksuilta tilattua neulosta..(tekisin villahousuja)


Ostin elämäni ekan saumurin (Huskylock s21)  ja täytyy sanoa että haastavaa on...(laitoin kyselyä sinne kauppaankin , mutta eivät ole vastanneet..) osaisiko joku neuvoa..ja tietääkö joku  mistä saisi vinkkejä saumurilla ompeluun?


Iso Kiitos jos joku tietäisi...!


Mukavaa syysviikko kaikille!
13 kommenttia:

 1. Neulalangoissa näyttäisi olevan kiristämisen tarvetta, kuten näet niin nurjalle puolelle tulee lankalenkit neulalankojen kohdalla. Esim. omassa saumurissani lankojen kireydet on sopivat silloin, kun neulalangat on kireydellä 6-7 ja siepparilangat (ne kaksi oikeanpuolimmaista) kireydellä 1-3. Toki tämä on saumurikohtaista, mutta siis fakta on, että harvoin taitavat samalla kireydellä olla kaikki silloin kun ommel on hyvää.

  Tsemppiä ja sinnikkyyttä saumuriopiskeluun, sen kanssa kun pääsee sinuiksi, aukeaa ihan uusi maailma! ;)

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa! SuurKiitos Tiina kun heti vastasit! Itse en yhtään osannut määrittää tuota ongelmaa..Nyt on suunta mitä kohti taas mennä!!Kiiitos!!

  VastaaPoista
 3. onnistuiko? itse vielä löysäisin sitä toista siepparilankaa ihan pienesti.

  VastaaPoista
 4. Joskus en päässyt millään selvyyteen, missä mättää oman koneeni kohdalla. Niinpä päädyin siihen, että laitoin jokaisen langan eri väriseksi ja ompelin eri materiaaleille koetilkkuja. Oli helppo katsoa mikä lanka oli vääränlaisella lenkillä ja tehdä itselleen muistiinpanot seuraavaa kertaa varten.
  Minna

  VastaaPoista
 5. Löytyy ainakin kirja :Opi saumurin salaisuudet.
  Siinä on hyviä vinkkejä.

  VastaaPoista
 6. Minä en tiedä asiasta mitään, mutta piristäisiköhän käynti blogissani:)

  VastaaPoista
 7. Onhan varmasti oikeanlaiset neulat? Taistelin itse fleecen kanssa ja tuli juuri noita samoja lenkkejä ja hyppytikkiä vaikka säädöt laittoi miten. Vaihdoin sitten jersey-neulat strech-neuloihin ja homma sujuu ihan perussäädöillä.

  VastaaPoista
 8. Kiitos hurjan paljon teille kaikille avusta!!!

  Yritin säätää noita langankireyksiä mutta ei vieläkään hyvää jälkeä tuolla neuloksella. (jäykemmälle trikoolle jälki suht ok ) Nyt seuraavaksi aion kokeilla uusia neuloja. (tällä hetkellä inspira overlock needles koneessa) Onkohan nuo strech neulat pallokärkineuloja?...Nyt pitää vaan löytää nettikauppa josta niitä saa tilata..

  VastaaPoista
 9. Hei! Sinua odottaa tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista
 10. Hei!
  Mulla on justiin sama saumuri, senhän pitäisi säätää automaattisesti ne langankireydet aika hyvin (pientä hienosäätoä lukuunottamatta). Tarkista, että oikeassa päädyssä se ylempi rulla on kohdassa A.

  VastaaPoista
 11. Hei Kaikille!!!Ja suurKIITOS avustanne! Nyt saumuri toimii ja villahousut on valmiit.. :)

  Ongelma ratkesi kun vaihdoin strech neulat saumuriin. ja kiristin myös hieman toista ylälankaa.. Ihan super hauskaa ommella saumurilla!

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista